Κυτταρίτιδα είναι η σκλήρυνση των ινών του συνδετικού ιστού, παράλληλα με προβλήματα στο μικροκυκλοφορικό και λεμφικό σύστημα, ένεκα διαφόρων παραγόντων.  Έχουμε, δηλαδή, μια τροποποίηση των λιποειδών  κυττάρων, λόγω συσσώρευσης λίπους, που συνοδεύεται από κατακράτηση υγρών, τα οποία  μετατρέπονται  σε τοξικά. Έτσι η λεία επιφάνεια του δέρματος παίρνει μια όψη “φλούδας πορτοκαλιού”.

Ο βασικότερος υπεύθυνος για την εμφάνιση της κυτταρίτιδας είναι οι τοξίνες,  οι οποίες μειώνουν την ελαστικότητα της επιδερμίδας και καθυστερούν την κυκλοφορία του αίματος. Πολλοί όμως και διαφορετικοί, για τον καθένα, παράγοντες συμβάλλουν στη δημιουργία της κυτταρίτιδας. Συνήθως οφείλεται όχι μόνο σε ένα, αλλά σε συνύπαρξη αρκετών παραγόντων, όπως: το στρες,  άσχημες διατροφικές συνήθειες, καθιστική ζωή, ορμονικές διαταραχές, ανθυγιεινό  περιβάλλον, λήψη ορισμένων φαρμάκων, μειωμένη πρόσληψη νερού και άλλα.

Πολλά λέγονται, γράφονται και γίνονται για την κυτταρίτιδα. Μερικοί πιστεύουν ότι κυτταρίτιδα έχουν μόνο τα υπέρβαρα άτομα. Αυτό είναι μύθος εν μέρει, γιατί υπάρχουν υπέρβαρα άτομα που δεν έχουν κυτταρίτιδα, σε αντίθεση με κάποια λιποβαρή άτομα  που έχουν. Το υπερβολικό, βέβαια, λίπος, ειδικά γύρω από τους γοφούς, τους γλουτούς και τους μηρούς, την κάνει να φαίνεται πιο έντονη.

Άλλος ένας μύθος που κυκλοφορεί είναι ότι τα μελαχρινά άτομα δεν έχουν κυτταρίτιδα. Απλά λόγω λιγότερης μελανίνης, στα λευκά δέρματα είναι πιο εμφανής η κυτταρίτιδα.

Ένας τρίτος μύθος είναι ο χρόνος θεραπείας της κυτταρίτιδας. Δε μπορούμε όλοι σε έξι π.χ. θεραπείες, όπως πολλοί διαφημίζουν, να απαλλαγούμε από την κυτταρίτιδα. Ο κάθε οργανισμός έχει το δικό του τρόπο αντίδρασης στη θεραπεία, ανάλογα με τους παράγοντες που προκαλούν την κυτταρίτιδα και ανάλογα με τις συνθήκες και τη ζωή που κάνει ο καθένας.

Μύθος επίσης είναι, ότι μόνο με την  άσκηση, θα απαλλαγούμε από την κυτταρίτιδα. Σίγουρα η σωστή άσκηση, βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου και συμβάλλει στην απαλλαγή  από τις τοξίνες. Χρειάζεται όμως να  συνδυαστεί και με άλλες θεραπείες.

Μια λανθασμένη συμβουλή επίσης είναι: «Καταναλώνετε 2-3 λίτρα νερό καθημερινά για να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα». Ναι, το νερό μας ενυδατώνει και βοηθά στην απαλλαγή από τις τοξίνες. Προσοχή όμως. Οι ανάγκες του κάθε οργανισμού σε νερό είναι διαφορετικές, ανάλογα με τη διατροφή, την εργασία που κάνει, την ποσότητα υγρών που αποβάλλει με τον ιδρώτα κλπ. Π.χ. άτομα που τρέφονται με τροφές που περιέχουν αρκετό νερό, όπως φρούτα και λαχανικά, χρειάζονται λιγότερο νερό από τα άτομα που τρέφονται με πρωτεΐνες ή ξηρές τροφές. Άτομα που εργάζονται σε ψηλές θερμοκρασίες, πρέπει να καταναλώνουν πολύ περισσότερο νερό από άτομα που εργάζονται σε δροσερούς χώρους. Η κατανάλωση περισσότερου νερού απ’ όσο χρειαζόμαστε, απλά επιφορτίζει τη λειτουργία των νεφρών. Μια γενική μέτρηση της ανάγκης του οργανισμού σε νερό είναι  1(ένα) ποτήρι νερό για κάθε 250 περίπου θερμίδες τροφής που παίρνουμε, αλλά και πάλι αυτό αλλάζει, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του ατόμου.

Κι άλλος Μύθος: «Απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα μέσα σε τρεις εβδομάδες ακολουθώντας το Α ή Β διατροφικό πρόγραμμα» Ναι, μια σωστή διατροφή, σε συνδυασμό και με άλλες θεραπείες, βοηθά στην απαλλαγή από την κυτταρίτιδα, αλλά ποτέ με τον ίδιο τρόπο και χρόνο για όλους. Συχνά εφαρμόζουμε ένα διατροφικό πρόγραμμα επειδή το δοκίμασε μια φίλη μας ή το διαβάσαμε κάπου και αναμένουμε ότι θα έχουμε όλοι τα ίδια αποτελέσματα. Αυτό δε γίνεται αφού ο καθένας είναι ένα ξεχωριστό άτομο με τις δικές του ψυχοσωματικές ανάγκες και αντιδράσεις στη θεραπεία.

Όπως ανέφερα και πιο πάνω, το φαινόμενο της κυτταρίτιδας οφείλεται σε πολλούς και διαφορετικούς, για το κάθε άτομο, παράγοντες-αιτίες. Σημαντικό είναι, η/ο θεραπεύτρια/τής να εντοπίσει τις αιτίες, που προκαλούν στο άτομο το δυσάρεστο φαινόμενο της κυτταρίτιδας και να δώσει την κατάλληλη θεραπεία και αγωγή. Γιατί η κυτταρίτιδα, όσο κι αν ακούεται παράξενο, γίνεται συχνά αιτία πρόκλησης κι άλλων ψυχοσωματικών ασθενειών, όπως μείωση παραγωγής κολλαγόνου και σκλήρυνση του δέρματος, κατάθλιψη και άλλα.

Στο Healing Fairies Centre, αντιμετωπίζουμε ολιστικά το πρόβλημα της κυτταρίτιδας. Ερευνούμε σε βάθος το ιστορικό του ασθενή και παρέχουμε τον καταλληλότερο, για τον κάθε ένα ξεχωριστά, συνδυασμό θεραπειών και αγωγής. Θεραπεύουμε τις αιτίες, όχι μόνο τα συμπτώματα. Θεραπεύουμε διαχρονικά κι όχι προσωρινά. Θεραπεύουμε εσωτερικά κι όχι μόνο αυτά που φαίνονται.

Μια Θεραπεία κυτταρίτιδας στο Healing Fairies Centre, περιλαμβάνει:

  • Πλήρες Ιατρικό Ιστορικό
  • Απολέπιση με φυσικά προϊόντα και αυθεντικά αιθέρια έλαια
  • Θεραπεία με φυσικά προϊόντα και αυθεντικά αιθέρια έλαια
  • Λεμφικό Μασάζ με φυσικό λάδι κισσού και αυθεντικά αιθέρια έλαια
  • Αγωγή για το σπίτι (φυσικό λάδι μασάζ με αιθέρια έλαια, 60 ml)
  • Προσωπικό Διατροφικό Πρόγραμμα
  • Προσωπικό Πρόγραμμα Άσκησης
  • Παρακολούθηση πορείας της Θεραπείας-Συμβουλευτική

Διάρκεια πρώτης επίσκεψης-θεραπείας 2.25΄(2 ώρες και 25 λεπτά)

Διάρκεια επόμενων επισκέψεων-θεραπειών:1.40΄(1 ώρα και 40 λεπτά)

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο email: [email protected] ή στα τηλέφωνα 25 331899, 26321398, 99408653.