Καθημερινά βιώνουμε την εμπειρία της κόπωσης, στο μέσο της μέρας, ή ακόμα και σε άλλες στιγμές. Η ευκολότερη «λύση» για τους περισσότερους είναι ένας δυνατός καφές. Η καφεΐνη, όμως, στην προκειμένη περίπτωση που ο εγκέφαλος χρειάζεται λίγη ξεκούραση, δρα κυριολεκτικά, ως μια μπουνιά πάνω σ’ αυτόν.

Η καλύτερη και ενδεικνυόμενη λύση είναι να δώσουμε την ευκαιρία στον εγκέφαλο να ξεκουραστεί φυσιολογικά. Απομονωθείτε λοιπόν για 5=10΄,  αποτραβηχτείτε στον εαυτό σας και κάντε μερικές βαθιές εισπνοές(καλύτερα σε ανοικτό χώρο). Αν έχετε την ευκαιρία να αποκοιμηθείτε για 5΄είναι το ιδανικό. Αν όχι, τουλάχιστον χαλαρώστε δίπλα από ένα φυτό, ή οπουδήποτε αλλού, αφήνοντας το μυαλό σας καθαρό χωρίς σκέψεις!

Farmers Asleep in the Hay

 

Μια άλλη καθημερινή μπουνιά στον εγκέφαλο είναι το ξυπνητήρι που διακόπτει απότομα τον ύπνο μας, προκαλώντας συχνά και ταχυπαλμία, αναγούλες, πονοκεφάλους.

Σας προτείνω τη φυσική λύση!!! Ρυθμίστε το ξυπνητήρι σας πριν τον ύπνο, στο χρόνο που θέλετε να ξυπνήσετε, χωρίς όμως να το ενεργοποιήσετε. Κοιτάξετε την ώρα αφύπνισης, προσεκτικά, καταχωρίστε την στο μυαλό σας και αποκοιμηθείτε ήσυχοι. Το φυσιολογικό σας ρολόι θα σας ξυπνήσει την ώρα που καταχωρήσατε, ήρεμα και φυσικά!

Καλημέρα σας