IMGP1061

Δεν πιστεύω να έμεινε ποτέ κανείς ασυγκίνητος, από το πολύ όμορφο αυτό λουλούδι, που να μην το άγγισε με τρυφερότητα και να μην το μύρισε βαθιά, μέχρι που το άρωμά του να γεμίσει όλο του το είναι. Θεωρείται ως το πλέον κατάλληλο για να εκφράσει κανείς τον έρωτα και την αγάπη του. Σύμφωνα με τη Μυθολογία, όταν η Αφροδίτη γεννήθηκε από τους αφρούς των κυμάτων, ξεπήδησαν μαζί της και τα πρώτα τριαντάφυλλα, για να αρωματίσουν την ατμόσφαιρα μέσα στην οποία θα ανέπνεε η Θεά της αγάπης, της ομορφιάς, των τεχνών και της δημιουργικότητας.

Εκτός από αφροδισιακά, τα τριαντάφυλλα  διακρίνονται και για πολλές  άλλες  ιδιότητες.

Οι αρχαίοι Έλληνες γιατροί το σύστηναν ως θρεπτικό και τονωτικό βότανο. Οι Ρωμαίες, μετά το λουτρό τους, τρίβονταν με πούδρα ρόδων, φρόντιζαν τα μάγουλά τους με το αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου, μύρωναν την ανάσα τους με παστίλιες από ροδοπέταλα, σμύρνα και μέλι. Οι Άραβες γιατροί επίσης το εγκωμίαζαν για τις θεραπευτικές του ιδιότητες.

Το τριαντάφυλλο θεωρείται το ύψιστο αιθέριο έλαιο για το τσάκρα της καρδιάς, περιέχει βιταμίνες C,B,E,K και πάνω από 300 άλλα συστατικά. Βοηθάει: στην καλή κυκλοφορία του αίματος, σε πεπτικά προβλήματα, προβλήματα περιόδου, των  νεφρών και του ουροποιητικού συστήματος, προβλήματα στειρότητας, κολπικών προβλημάτων. Δυναμώνει τους πνεύμονες και τονώνει γενικά τον οργανισμό, χρησιμοποιείται για πλύσεις οφθαλμών, πόνους αυτιών, πονοκεφάλους. Ενδείκνυται για το πεπτικό έλκος, τη ναυτία, τους εμετούς, για πονόλαιμους, γρίπη, φλέγματα στους βρόγχους, διάρροιες και δυσεντερίες. Βοηθάει ακόμα στην καταπολέμηση της κατάθλιψης, της αϋπνίας, της νευρικής υπερέντασης και του στρες. Με ένα σωστό συνδυασμό και με άλλα αιθέρια έλαια οι ιδιότητες του υπερπολλαπλασιάζονται.

SOS: Ένα τέτοιο καταπληκτικό δώρο της φύσης, όπως το αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο, είναι θαυματουργό στα χέρια ενός επαγγελματία αρωματοθεραπευτή. Μπορεί , όμως, να γίνει πολύ καταστροφικό στα χέρια ενός ανειδίκευτου.

Το Healing Fairies Centre, μπορεί να ετοιμάσει, για Σας, τα Αποκλειστικά Δικά Σας καλλυντικά προσώπου και σώματος, με αιθέρια έλαια , που θα ανταποκρίνονται ολιστικά, στις μοναδικές, προσωπικές σας ανάγκες ψυχής , νου και σώματος.  Έτσι, φροντίζοντας το δέρμα, ενισχύεται, ταυτόχρονα, τη σωστή λειτουργία των οργάνων και λειτουργιών του σώματος και απαλλάσσεστε από συναισθηματικά και άλλα προβλήματα.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 25331899, 26321398,99408653 ή με email: info @healingfairies.com ή με μήνυμα στο Facebook

Τι πρέπει να γνωρίζετε: Το αυθεντικό αιθέριο έλαιο δεν πωλείται σε φαρμακεία και υπεραγορές, ούτε σε μεγάλες ποσότητες ή χαμηλές τιμές. Η ποιότητα έχει σχέση με πολλούς παράγοντες, το περιβάλλον, το είδος του φυτού, την εποχή της συγκομιδής, τις συνθήκες απόσταξης και τόσα άλλα. Είναι από τα πλέον ακριβά αιθέρια έλαια, γιατί για να παραχθούν 2ml γνήσιο αιθέριο έλαιο, χρειάζονται τουλάχιστον 10 μεγάλα σκυβαλοδοχεία γεμάτα ροδοπέταλα. Οι τιμές ξεπερνούν κατά πολύ τα €100 ανά 2ml. Οι αναμίξεις με άλλα αιθέρια έλαια, είναι βέβαια πιο φτηνές, αλλά με πολύ χαμηλότερο ποσοστό αποτελεσματικότητας.