παραδοσιακός χορόςΑπό τα πανάρχαια χρόνια, ο χορός κατείχε μια πολύ ξεχωριστή θέση στην καθημερινότητα των λαών και στον τρόπο λατρείας των Θεών τους. Θεωρείτο ένας από τους σημαντικότερους τρόπους άσκησης και διατήρησης της υγείας και του κάλλους. Χορευτικοί αγώνες, τοπικοί ή και πανελλήνιοι, διοργανώνονταν σε ευρύχορες πόλεις (οι πόλεις που διέθεταν μεγάλες πλατείες για χορό) της αρχαίας Ελλάδας, όπου διαγωνίζονταν άτομα όλων των ηλικιών.

Το Healing Fairies Centre, ως Κέντρο Ολιστικών Θεραπειών, αναγνωρίζει την πολύπλευρη αξία του χορού και τον προωθεί, ως μια Ολιστική Εναλλακτική Θεραπεία της Ψυχής, του Σώματος και του Πνεύματος. Από τις 21 Μαρτίου αρχίζουν εντατικά μαθήματα χορού, για άτομα άνω των 15 ετών, ντόπιους και ξένους. Οι μετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διδαχτούν χορούς από την Κύπρο και από διάφορα μέρη της Ελλάδας, για προσωπική ευχαρίστηση, σωματική άσκηση και υγεία. Για όσους διαθέτουν τις ικανότητες  και εφόσον το επιθυμούν, θα συμμετέχουν σε παραστάσεις στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Τα μαθήματα θα γίνονται 3 φορές την εβδομάδα, σε αίθουσα του Zening Resorts (Elias Village)στο Λατσί, Πόλης Χρυσοχούς,  από την έμπειρή δασκάλα Παραδοσιακού Χορού, κυρία Σταυρούλα Λοΐζου.

Η κα Λοΐζου διδάσκει παραδοσιακό χορό για περισσότερα από 30 χρόνια. Κατάγεται από οικογένεια Παραδοσιακών Πρωτοχορευτών της Επαρχίας Λευκωσίας. Είναι μέλος του CID (Παγκόσμιος Οργανισμός Χορού) και της ΔΟΛΤ (Διεθνής Οργάνωση Λαϊκής Τέχνης). Έχει πάρει μέρος σε Παγκόσμια Συνέδρια Χορού, με έρευνες, διαλέξεις και εργαστήρια παραδοσιακού χορού. Δίδαξε χορό σε εκπαιδευτικούς, μέσα στα πλαίσια των Σεμιναρίων του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου και στα Επιμορφωτικά Μαθήματα του Υπουργείου Παιδείας. Υπήρξε χοροδιδάσκαλος του Σωματείου Αδούλωτη Κερύνεια – Λεμεσού, του Πολιτιστικού Ομίλου Ρίζες-Λεμεσού και της Χορευτικής Ομάδας «Ανώνυμο Σχήμα»-Λεμεσού. Συνεργάζεται με χοροδιδασκάλους και χορευτικά σωματεία του εξωτερικού.

Δίδακτρα:€40 το μήνα.

Για συμμετοχή συμπληρώστε το πιο κάτω έντυπο ή στείλτε email:info@healingfairies ή επικοινωνήστε με την κ. Σταυρούλα Λοΐζου στο 26321398, 99408653

Οι θέσεις είναι περιορισμένες γι αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Αίτηση Εγγραφής